Hemstädning i Stockholm

Vad ingår i en hemstädning i Stockholm?

En hemstädning i Stockholm kan inkludera alla de grundläggande städtjänsterna, inklusive städning av golv, dammsugning, torkning av fönster och fönsterbänkar, städning av bänkskivor och bänkar, rengöring av toaletter, badrum och kök.

Hemstädning innebär vanligtvis att en städfirma kommer till ditt hem och städar alla ytor, golv och fönster inomhus, men det kan också inkludera andra tjänster, såsom att tömma diskmaskin, städa kylskåp eller tvätta sängkläder. Se checklistan nedan för att ta reda på vad som ingår i hemstädning.

Checklista – hemstädning

Allmän städning:

Dammtorka alla ytor och möbler.
Dammsug eller sopra golven.
Moppa golven med lämplig rengöringsprodukt.
Rengör fönster och speglar.

Kök:

Rengör diskbänk, bänkskiva, och spis.
Torka av köksluckor och handtag.
Rengör ugnen och mikrovågsugnen.
Torka av vitvaror.

Badrum:

Rengör toalett, badkar och/eller dusch.
Torka av badrumsskåp och spegel.
Rengör fogar och kakel.
Byt handdukar och mattor.

Sovrum:

Tvätta sängkläder och byt lakan.
Dammtorka möbler och ytor.
Dammsug eller sopra golven.

Övrigt:

Rengör dörrhandtag och ljusströmbrytare.
Organisera och rensa bort oanvända föremål.

Säsongsbetonade uppgifter (t.ex., vårstädning):

Rensa ut garderober och skänkar.
Tvätta gardiner och lufta utrymmen.

Vilka städtjänster du önskar bestämmer du i samråd med städfirman.

Hur ofta bör jag anlita städhjälp?

Det beror på hur stor ditt hem är och hur mycket städning som krävs. Om du bor i ett mindre hus och inte har så mycket att städa skulle jag rekommendera att anlita en städfirma ett par gånger i månaden. Om du bor i en större villa och har mycket ytor som behöver städas kan det vara bättre att anlita hemstädning varje vecka eller varannan vecka.

Hemstädning Stockholm – priser?

Priset för hemstäd i Stockholm beror helt på vilka tjänster du är intresserad av. Städningstjänster i Stockholm kan kosta allt från 800-5000 kr beroende på storleken på ditt hem, hur ofta du vill ha städningen gjord och vilka ytterligare tjänster du önskar från städfirman. För att få ett personligt pris, rekommenderar vi att du kontaktar städföretag som erbjuder hemstädning i Stockholm, exempelvis Rent Hus Stockholm, som utbildar egna städerskor och som har helt koll på, vad en skön hemmamiljö innebär. Just nu erbjuder Rent Hus Stockholm provstädning för endast 99 kr – e n provstädning är ett bra sätt att testa på en städfirma.

RUT-avdrag hemstädning

Glöm inte att du kan använda dig av RUT-avdraget för att få ett reducerat pris för din hemstädning. För att göra det behöver du bara ansöka om ett RUT-avdrag hos Skatteverket, som ger dig ett reducerat moms på din städning. Om du vill veta mer om RUT-avdrag vid hemstädning kan du kolla städfirma.nu. Här hittar du information om olika städtjänster, priser, RUT-avdrag och mycket mer.

Hur kan jag hitta hemstäd i Stockholm?

Om du behöver hemstäd i Stockholm rekommenderar vi att du undersöker lokala rekommendationer och söker efter professionell hemstädning som har gott rykte. Om du letar efter något specifikt företag, så titta på deras hemsida för att se deras tjänster, priser och kontaktinformation. Det kan också vara bra att göra lite egen research för att se hur andra har upplevt tjänsterna som det specifika företaget erbjuder.

Kvalitetskriterier för hemstädning i Stockholm

Innan du anlitar en städfirma för hemstädning i Stockholm är det viktigt att du vet vilka kriterier som bör uppfyllas för att garantera hög kvalitet. Det inkluderar faktorer som att företaget har försäkring, tillhandahåller utbildade och erfarna städerskor, samt hur bra kundservice de erbjuder. Om du vill veta mer om hur du kan säkerställa att du väljer en kvalitativ städtjänst, kan du läsa mer på vår hemsida.

Fördelar med professionell hemstädning

Hemstädning kan verka som en enkel uppgift, men det finns många fördelar med att anlita en professionell städfirma för jobbet. Några av dessa fördelar inkluderar mer fritid för dig och din familj, en städfirma har rätt utrustning och kunskap för att effektivt och korrekt städa ditt hem, samt att det kan vara mer ekonomiskt än du tror, särskilt med tanke på RUT-avdraget. För mer information om fördelarna med professionell hemstädning, besök vår hemsida.